سه بعدی

آینده را همین الان چاپ کنید!

سرفصل‌ها

کمبود مسکن برای چندین دهه از جدی‌ترین مشکلات جوامع بوده است و همه‌گیری بیماری، آب‌وهوا و مهاجرت اقتصادی نیز این نگرانی را تسریع کرده است. پرینت سه بعدی از جمله ابزاری است که می‌تواند ما را در نیل به برخی از اهداف یاری کند. برای مثال قیمت چوب از زمان شروع همه‌گیری کووید، 50 درصد افزایش یافته است و یک خانه چوبی معمولی اکنون به طور متوسط ​​25000 دلار (چیزی در حدود 750 میلیون تومان) بیشتر از سال 2020 هزینه دارد. پرواضح است که همین وضعیت مشابه نیز برای فولاد و دیگر مصالح مورداستفاده در صنعت ساخت هم وجود دارد پس اکنون زمان آن است که با اقدامات جسورانه، به کمبودها در سراسر کشور رسیدگی شود.

سه بعدی سازی دریچه ای رو به آینده!

جوامع روستایی و همچنین جوامع شهری کم‌درآمد برای ساخت واحدهای مسکونی جدید با مشکل مواجه هستند، زیرا در این جوامع هزینه ساخت اغلب هزینه فروش را جبران نمی‌کند. علاوه بر این تقاضا در جوامع کوچک‌تر با افزایش جمعیت به دلیل افزایش در ایجاد شغل، مهاجرت به خارج از شهر، پذیرش دورکاری و افزایش هزینه‌های زندگی شهری در حال افزایش است. بنابراین برای پاسخگویی به این تقاضا باید روشی مقرون به صرفه برای ساخت واحدهای مسکونی برای همه اقشار شناسایی شود.

از طرفی طبق سلسله مراتب نشان داده شده در شکل زیر، نیاز شماره یک، تقریباً در هر جوامع روستایی و شهری کم درآمد، مسکن است که کاهش هزینه‌ها در تأمین مسکن، پراهمیت‌ترین مسئله برای متصدیان تصمیم‌گیرنده و مسئولان این حوزه می‌باشد.

سه بعدی

استفاده از پرینت سه بعدی در ساختمان سازی نمونه‌ای برجسته از این است که چگونه می‌توانیم هزینه مسکن و سایر زیرساخت‌ها را کاهش دهیم. شرکت‌های زیادی با سال‌ها تحقیق، روی این فناوری جدید سرمایه گذاری کرده‌اند و قصد دارند در جوامع روستایی و شهری کم درآمد کار کنند تا واحدهای زندگی مجردی جدید، چند خانواری، مختلط و سالمندان را ایجاد کنند. علاوه بر این، این شرکت‌ها در حال سرمایه گذاری در تحقیقات برای ساخت جاده‌های جدید، چاه آسانسور، دیوارهای حائل و سایر سازه‌های بتنی سنتی نیز با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی هستند. این ایده ناب ابتدا در ایالات متحده و قسمت‌هایی از اروپا شکل گرفت و پس از آن در آسیای شرقی نیز در مرحله تحقیق و توسعه قرار گرفت و به مرور در سرتاسر جهان فراگیر خواهد شد که نمونه عینی آن را می‌توان در تضمین حاکم دبی مشاهده کرد. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم امارت دبی در طی حکمی اعلام کرده است که “تا سال 2030 میلادی، 25 درصد از ساختمان‌های دبی با استفاده از تکنولوژی پرینترهای سه بعدی ساخته خواهد شد.”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن